Waterschade

Er is thee over uw iPhone gevallen of erger nog uw iPhone viel in het water. Na de schrik, herinnert u ook de verhalen dat deze schade niet onder de garantie valt en dat reparatie moeilijk is. Dat eerste is waar het tweede gedeeltelijk.

Zelf drogen

Als de iPhone niet vanzelf is uit gegaan; zet hem dan uit. Dit doe u door de aan/uit knop ingedrukt houden totdat in het scherm het balkje met “zet uit” cq. “slide to power of” verschijnt. Vervolgens haalt u de simkaart uit de iPhone en laat de simkaarthouder ook uit de iPhone. Hierdoor ontstaat de beste opening om het vocht weer uit de iPhone te krijgen.

Zet uw iPhone met de simkaart opening naar boven in de zon of op een niet te warme verwarming. Doe de iPhone ’s nachts in een zak met droge rijst. Breng de iPhone vervolgens zo snel mogelijk naar iPhone Repair Hilversum, zodat de reparateur de iPhone kan openmaken en al het vocht uit de iPhone kan verwijderen voordat er meer schade ontstaat.

Föhn

Uw eerste gedacht is dat de iPhone zo snel mogelijk droog moet. Dat is ook zo, maar een föhn is niet de oplossing. Een föhn is veel te warm en verwarmt te plaatselijk. Het blazen de föhn op de connector aan de onderkant lijkt zinvol maar de connector laat heel weinig lucht door waardoor de connector zelf oververhit wordt en kan smelten. Dit geldt voor alle kunstof onderdelen in uw iPhone. Dus inplaats van beter wordt het slechter als u met een föhn op de iPhone blaast.

Geduld

Vocht gaat heel moeilijk uit uw iPhone. Een veel gehoorde klacht na waterschade is dat de iPhone het soms wel en dan weer niet doet. Of dat er iedere keer een andere mededeling in het scherm verschijnt. Dit komt vaak doordat het vocht in de iPhone tijdelijk is verdampt, maar omdat het er zo moeilijk uit gaat, later weer ergens anders terecht komt en een nieuwe storing veroorzaakt. Daarom is het drogen van uw iPhone een langdurig karwei dat drie tot vijf dagen kan duren, zonder garantie op succes.

Snel

Als u niet zolang kunt of wilt wachten kan iPhone Repair Hilversum het droog proces tot enkele uren verkorten. Hierdoor wordt de kans op extra vervolg schade beperkt. Bij iPhone Repair Hilversum wordt uw iPhone helemaal uitklaar gehaald, zodat ieder onderdeel afzonderlijk onderzocht, gedroogd en schoongemaakt kan worden. Vervolgens wordt er in overleg met u besloten of het de moeite waard is het toestel te repareren. Vaak moet de batterij vervangen worden of de connector aan de onderkant. Verrassend genoeg is het dure scherm goed bestand tegen water, waardoor de kosten beperkt blijven en waterschade herstel vaak succesvol is.

Garantie

Bij iPhone Repair Hilversum krijgt u drie maanden garantie op waterschade herstel.