FAQ

 

Verzekering

Vaak wordt de schade aan uw iPhone vergoed door uw reis of inboedel verzekering. Daarnaast verzorgt iPhone Repair Hilversum expertise rapporten tbv reparatie kosten of tav iPhones die niet meer te repareren zijn.

Waterschade

Als je iPhone nat is geworden is uitzetten met de aan/uit schakelaar boven op de iPhone het eerste wat je moet doen. Hiermee voorkom je eventuele verdere schade. Vooral niet meer proberen of de iPhone het misschien nog doet, omdat hierdoor alleen maar extra schade ontstaat.

Je iPhone moet nu zo snel mogelijk naar een monteur die de iPhone kan open maken, drogen en schoonmaken. Hoe langer je wacht hoe kleiner de kans op succes:

  • Binnen 12 uur          80 % kans op succes
  • 12 – 24 uur            50 % kans op succes
  • Langer dan 24 uur     5 % kans op succes

De kans op succes neemt zo snel af, omdat je iPhone van binnen gaat oxideren/roesten. Dit veroorzaakt interne kortsluiting waardoor er onherstelbare schade wordt aangericht.

Totdat je iPhone bij de reparteur is kan je zelf proberen de iPhone te drogen. Dit is een lastige klus, omdat er niet veel openingen in de iPhone zitten. Haal de SIM kaart met tray uit je iPhone en zet hem met deze opening naar boven in een zak droge rijst op een warme, maar niet te hete plaats.

Garantie

Apple geeft nooit garantie bij waterschade. Waterschade kan door een reparateur makkelijk geconstateerd worden omdat er in alle iPhones indicator stickers zitten die verkleuren. iPhone Repair Hilversum geeft wel drie maanden garantie als na waterschade je iPhone weer werkt.

Doe Het Zelf Bouwpakket

Om kosten te besparen proberen sommige mensen aan de hand van beschrijvingen op internet of You-tube zelf hun defecte iPhone te repareren. Vaak leidt dit tot teleurstellingen, omdat het toch moeilijker is dan op het eerste gezicht lijkt of omdat je net de verkeerde onderdelen hebt besteld.
Veel van de beschrijvingen op internet zijn namelijk geplaatst door bedrijven die onderdelen willen verkopen en het dus extra makkelijk willen laten lijken om je iPhone  zelf te repareren, zodat je de onderdelen koopt.

iPhone Repair Hilversum heeft een service om gestrande reparatie pogingen weer te herstellen. De montage kosten zijn in dit geval 60 euro exclusief eventuele vervangende onderdelen en de garantie is beperkt in verband met onzichtbare schade die onbedoeld tijdens de zelf uitgevoerde reparatie ontstaan kan zijn.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op!
Contact