Glas gebarsten

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe voorzichtig u ook bent met uw iPhone af en toe valt hij wel eens. Vaak blijft de schade beperkt tot een deukje of kras, maar net als vele iPhone bezitters voor u komt de dag dat het glas gebarsten is.

Op zich niet eens zo erg want in de meeste gevallen functioneert de iPhone nog steeds. Afgezien van het feit dat het er niet (zo mooi) uitziet, zijn er twee minder opvallende gevaren. Ten eerst zijn de glas splinters die van het gebroken scherm afkomen flinterdun en vlijm scherp. Niet fijn voor uw vingers, gezicht of oor.
Daarnaast is de iPhone nu veel slechter beschermd tegen vuil en vocht. Niet dat een iPhone waterdicht is, maar de hoofdtelefoon ingang en de stekker aan de onderkant zijn behoorlijk dicht. Dat kan je van een gebarsten glas niet zeggen.
Als er vuil en stof in de iPhone terecht komt kan dit tot vele storing leiden waardoor een reparatie alleen maar duurder en in het ergste geval onmogelijk wordt.

Kosten

Helaas is het scherm het duurste onderdeel van de iPhone. Het scherm bestaat namelijk uit drie onderdelen; het Glas, de Digitizer en de LCD. De digitizer zit op het glas gelijmd en moet altijd samen met het glas vervangen worden. Bij de iPhone 3G en 3GS zit het LCD aan het glas geschroefd en hoeft niet vervangen te worden. Bij een iPhone 4 zit ook de LCD  verlijmt op de digitizer, waardoor deze bij een breuk in het glas ook vervangen moet worden ondanks dat de LCD niet stuk is. Tot op heden is er geen betrouwbare methode gevonden om de LCD los te maken van de digitizer. Hierdoor zijn de kosten voor reparatie van een gebarsten scherm bij een iPhone 3 en 3GS met 79 euro veel lager dan de 159 voor een reparatie van een gebroken iPhone 4 scherm.

Hoelang duurt een reparatie

Het vervangen van een gebarsten scherm is in de regel ruim binnen een uur klaar. Om onnodig wachten te voorkomen repareert iPhone Repair Hilversum alleen op afspraak. Hierdoor kan de reparatie in uw drukke agenda ingepland worden. Op het moment dat uw iPhone gerepareerd is ontvangt u een sms of e-mail bericht dat u de iPhone weer kunt ophalen.