Achterkant

De achterkant van uw iPhone is niet de meest bekeken, maar wel belangrijke kant van uw iPhone. Een barst of scheur in de achterkant maakt uw iPhone behalve minder mooi ook kwetsbaar voor stof en vuil die nu in de iPhone kunnen komen met alle gevolgen van dien. Daarom is het noodzakelijk om de achterkant te vervangen

iPhone 3G en 3GS

De kunststof achterkant van uw iPhone 3G of 3GS wil na verloop van tijd nog wel eens scheuren. Een klein scheurtje van minder dan een halve centimeter aan de onderkant is geen probleem, maar deze scheur zal langzaam langer worden. En dan wordt het wel een probleem. De batterij bevindt zich namelijk op deze plek en die is dan niet meer beschermd tegen vocht en vuil. Door vocht ontstaat kortsluiting en door vuil kan de batterij beschadigd raken met in het ergste geval brand tot gevolg.

iPhone 4

De achterkant van de iPhone 4 is van glas. Als deze gebarsten is zullen er steeds kleine glas splintertje blijven afkomen. Vervelend voor uw handen, maar fataal als er glas de connector onderaan uw iPhone komt.

Het vervangen van de achterkant is een eenvoudige reparatie, mits voorzichtig en vakkundig uitgevoerd. Bij het verwijderen van de beschadigde achterkant mag er namelijk geen glas in de iPhone vallen, de gevoelig elektronica, de camera lens en de batterij zijn nu niet beschermd. Daarnaast wil een beschadigde achterkant vaak moeilijk los, juist omdat deze gebroken is. Voor de specialist geen probleem, maar voor de leek vaak het begin van het einde.