Dock Connector

De connector onderaan de iPhone is een vaak oorzaak van storing. De mededeling dat er geen verbinding met iTunes gemaakt kan worden of dat de batterij niet oplaadt, wijst vaak op een kapotte connector.

Vuil

De connector is niet beschermt tegen vuil en het zijn vaak de kleine stofjes die onderin uw jas of tas zitten die nu precies in de connector gaan zitten. Bij het aansluiten worden deze vuiltje door het stekker steeds dieper in de connector geduwd. Na verloop van tijd kan door opeenhoping het voorkomen dat er geen verbinding meer gemaakt wordt of dat het stekker niet meer goed in de connector past.

Vocht

Zonder dat er ooit vloeistof (water, thee, koffie) over uw iPhone is gevallen of erg uw iPhone in het water is gevallen kan er toch waterschade aan de connector ontstaan. De combinatie van vocht in de lucht en vuil in de connector kan leiden tot corrosie (roest) op de contacten in de connector. Hierdoor kan er geen elektrische verbinding meer gemaakt worden.

Schoonmaken

Het is zeer verleidelijk om zelf de connector schoon te maken. Helaas lukt dit niet altijd. De binnenkant van de connector is kwetsbaar en gevoelig. Door met voorwerpen in de connector te komen kunt u de connector beschadigen, kortsluiting veroorzaken of juist het vuil dieper in de connector duwen.
Onze ervaring is dat als schoonmaken al lukt dit vaak een tijdelijke oplossing is. Het vervangen van de connector is de enige optie om weer jaren lang storingsvrij vooruit te kunnen.