Bij aanraken van het scherm gebeurt er niets

Aan uw iPhone is niets bijzonders te zien en toch reageert, een gedeelte van, het scherm niet meer op aanraken met uw vingers. In de winter kan dit nog wel eens liggen aan droge vingers, waardoor deze niet “gezien” worden door het scherm. Het glas van een iPhone is namelijk voorzien van een speciale elektrisch geleidende laag. Als u met uw vinger het glas aanraakt verandert de weerstand van het scherm waardoor de iPhone “weet” waar u het glas aanraakt.

De speciale elektrisch geleidende laag, heet Digitizer en is een folie die op het glas geplakt is. Deze folie is met heel veel dunne draadjes met de  iPhone verbonden. De oorzaak van het niet of gedeeltelijk functioneren van de digitizer is vaak een breuk of kortsluiting tussen een of meerdere van deze dunne draadjes. Om dit te repareren moet de hele digitizer inclusief het glas vervangen worden.

Kosten

Bij een iPhone 3G en 3GS is het Glas met Digitizer weer vast gelijmd aan een frame, maar dit kan door de vakkundige reparateurs van iPhone Repair Hilversum probleemloos los gemaakt worden. Bij een iPhone 4 zit het het Glas met de Digitizer vastgelijmd aan de LCD. Dit is helaas niet los te maken zonder de LCD te beschadigen. Daarom is de reparatie van een iPhone 3G en 3GS met 79 euro veel goedkoper dan de 159 euro voor een iPhone 4 waar ook de LCD vervangen moet worden.

Hoelang duurt de reparatie?

Beide reparaties zijn ruim binnen een uur klaar. Om onnodig wachten te voorkomen repareert iPhone Repair Hilversum alleen op afspraak. Hierdoor is een reparatie goed in uw agenda in te passen. Als uw iPhone gerepareerd is ontvangt u een sms of e-mail, zodat u zelf kunt bepalen wanneer u uw iPhone weer komt ophalen.