Batterij

De oorzaak van een lege batterij in uw iPhone is vaak iets anders dan de batterij zelf. Veel voorkomende oorzaken zijn:
– De batterij laad niet op
– Er zijn (te) veel applicaties geopend
– Er is water (vocht) in uw iPhone terecht gekomen
– De iPhone is oud.

De batterij laad niet op

Al u de iphone op een adapter aansluit moet er altijd een “bliksem teken” in het batterijtje rechtsboven in het scherm verschijnen. Als dit niet geval is, laad de batterij niet op. Dit kan aan de iPhone of de lader liggen.
Controleer of de lader nog (goed) in het stopcontact in de muur zit. Controleer of de draad nog goed aan de lader zit en of deze niet vlak bij de lader of de connector gebroken is. Als u de iPhone laad via uw computer, check of  kabel nog goed in de USB-uitgang van uw computer zit.
Als het niet aan de lader ligt is vaak de connector aan de onderkant van de iPhone stuk. Soms is er vuil of stof in gekomen waardoor er geen goede verbinding gemaakt kan worden. Uw kunt proberen dit stof of vuil eruit te blazen, maar probeer in geen geval met voorwerpen het vuil uit de connector te halen. Het risico op beschadiging van de fragiele connector of erger nog kortsluiting van uw iPhone zijn groot.

Applicaties

Met de komst van iOS4 besturingssysteem op de iPhone is het mogelijk om meerdere programma’s tegelijk te gebruiken. Dit heeft wel een hoger batterij verbruik tot gevolg. Voor veel programma’s is dit extra batterij gebruik te verwaarlozen, maar juist voor de veel gebruikte programma’s als WhatsApp, Twitter is dit extra verbruik aanzienlijk. Het afsluiten van dit soort programma’s verlengt de levensduur van de batterij aanzienlijk.

Vocht

De connector aan de onderkant van de iPhone is gevoelig voor vocht. Hoe voorzichtig u ook ben met uw iPhone af en toe zal er toch vocht in de connector komen, vaak maar een paar druppeltje die vanzelf weer verdampen. Uiteindelijk kan dit leiden tot corrosie (roest) waardoor er geen elektrische verbinding meer mogelijk is. Het vervangen van de connector lost dan het lege batterij probleem op.

Ouderdom

Na vele jaren van trouwe dienst kan de batterij door heel veel opladen en gebruik uitgeput raken. In dit geval moet de batterij vervangen worden.

Tijd en Geld

Het vervangen van de connector of de batterij is binnen een half uur klaar en de kosten liggen tussen de 50 en 80 euro.

Doe het zelf niet!

Aan een iPhone ontbreekt een vakje of klepje waardoor u als gebruiker zelf de batterij kunt vervangen. Dit is met opzet gedaan om kortsluiting of zelfs brand te voorkomen. Om de iPhone licht van gewicht en plat te maken, ontbreekt een stevige omhulling van de batterij. De batterij zit stevig vast gelijmd aan de binnenkant van de iPhone waaruit hij zijn stevigheid ontleend. Maar hierdoor is de batterij ook moeilijk zelf te vervangen. Als bij het loshalen de batterij beschadigd of scheurt kan korstsluiting en zeker niet onwaarschijnlijk brand ontstaan.
Ervaren monteurs weten hoeveel en waar er kracht op de kwetsbare batterij kan en moet worden uitgeoefend om hem uit de iPhone te halen.